2010. június 5., szombat

A kertépítés eredménye

Sok hétnyi megfeszített munka után az elmúlt héten feltettem az i-re a pontot a kertben, és csináltam egy bambuszcsobogót. A csobogó mögött egy japán juhar (Acer Palmatum Garnet) lett ültetve, reméljük, hogy megéli a következő évet. Nem valami életerős példányt küldtek a kertészetből, ahonnan neten vettem, de ez lehet, hogy alapból ilyen alfaj. Meglátjuk:



Itt van még néhány kép a többi részről:


Ez az elülső kertben ültetett japán juhar (Acer Palmatum Atropurpurea).


Ez egy kicsit másik nézet ugyanarról a részről. A kép közepefelé egy nagy bokor volt, amit vagy 2-3 hete műtöttem ki, egy egészestés kaland keretében.


A hátsó kert nagyobb látószögből.


Ez megint a hátsó kert egy kicsit más szögből.


A hátsó kert mögötti sövény régen a civilizáció határa volt. Mögötte az évek során felhalmozódott dzsuva. Elég sok erőfeszítésbe telt, de most már kezd normálisan kinézni.


A nagy meténgek (Vinca Major) kezdeti telepei hátul. Meglátjuk, mennyi marad meg jövőre.


Hátul ki lehet menni egy buszmegálló felé, és az esős időben sáros, fűmentes út eléggé kényelmetlen volt. Most egy ad-hoc jelleggel kialakított kavicsos út vezet már hátrafelé.


A kert egyik másik üde színfoltja egy mini sziklakert. A sziklák már adottak voltak, csak a koncepciót kellett közéjük megalkotni.

Egyenlőre ennyi, és inkább nem mondom, hogy ezeket kialakítani milyen hosszú, és drága volt, mert mindenki szívbajt kap. A kert Zsuzsa és az én közös munkánk. :)

2 megjegyzés:

Szamóca írta...

Na jó, a lányok is segítettek egy keveset, mondogatja Ajna is hogy: dógozni, kertbe!:)))

Névtelen írta...

Szép zöld a kertetek. Jó érzés lehet egy-egy saját fácskát elültetni és gondozgatni.

Kriszti